Oplossing nabij voor Sittardse kinderclub in nood

Print
Oplossing nabij voor Sittardse kinderclub in nood

Kapelaan Guus van der Wegen te midden van de kinderen van de Zaterdagmiddagclub. Afbeelding: archief De Limburger/Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

De populaire Zaterdagmiddagclub (ZMC) voor kinderen uit de hele regio krijgt hoogstwaarschijnlijk tijdelijk onderdak in het vrijkomende schoolcomplex van het DaCapo College aan de President Kennedysingel in Sittard.

ZMC-bestuursadviseur Patrick Brouwers, zelf ook als vrijwilliger actief binnen de jeugdorganisatie, bevestigt de ophanden zijnde oplossing voor de huisvestingsnood. De jeugdclub, zo’n vijftien jaar geleden opgericht door kapelaan Guus van der Wegen, is op katholieke leest geschoeid en biedt kinderen in de basisschoolleeftijd wekelijks uiteenlopende activiteiten aan. Ouders betalen daarvoor slechts een kleine vergoeding. Het jeugdhonk van twee verdiepingen aan de Leyenbroekerweg brengt gemiddeld zo’n tachtig tot honderd kids op de been.

Schoenenmagazijn

ZMC moet daar na elf jaar vertrekken. De eigenaar gaat het gebouw, een voormalig schoenenmagazijn, commercieel verhuren. Het contract met ZMC, dat geen huur maar enkel een deel van de energielasten hoeft te betalen, is per medio september opgezegd.

De voorbije dagen hebben ZMC-medewerkers, onder aanvoering van Brouwers die ook CDA-raadslid is, spoedoverleg gevoerd met het stadsbestuur. „De uitkomst is absoluut positief. De gemeente heeft ons tijdelijk het DaCapo-gebouw aangeboden”, zegt Brouwers. Het complex komt weldra vrij omdat de school nieuwbouw betrekt aan de Havikstraat.

Particulier

Helemaal zeker is de verhuizing naar de Kennedysingel nog niet. ZMC heeft inmiddels ook een huisvestingsaanbod gekregen van een particuliere Sittardenaar. Om wie het gaat en welke locatie het betreft, wil Brouwers niet kwijt. „Uiteraard gaan we ook over dit aanbod praten. Normaal gesproken hakken we volgende week de knoop definitief door.”