Politie zoekt met man en macht naar gevangene die ontsnapt na politieverhoor

Print
Politie zoekt met man en macht naar gevangene die ontsnapt na politieverhoor

Afbeelding: AD/BELGA

Een 23-jarige man uit Maassluis is met de handboeien nog om na verhoor bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen uit het gebouw ontsnapt. De politie probeert de gevluchte Nederlander sinds dinsdag 11.00 uur met man en macht op te sporen, maar elk spoor ontbreekt, bevestigt een woordvoerder van het federale parket.

De man zat na het verhoor te wachten op vervoer terug naar de gevangenis in Antwerpen, waar hij sinds begin juni in voorarrest zat in verband met een drugszaak. Ineens nam hij de benen, sprong buiten over een hekje en verdween. Ondanks de inzet van een politiehelikopter was hij onvindbaar. Het OM onderzoekt of er mogelijk een vluchtauto voor de Nederlander stond te wachten.

De gevluchte verdachte, wiens initialen het OM niet wil vrijgeven, was in de nacht van 4 juni betrapt in de haven van Antwerpen toen hij met een andere Nederlander cocaïne uit een container zou hebben proberen te halen. De andere Nederlander zit nog in voorarrest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen