Hongkong verbiedt verdere demonstraties op het vliegveld

Print
Hongkong verbiedt verdere demonstraties op het vliegveld

Reizigers op het vliegveld van Hongkong. Afbeelding: AFP

Na twee dagen met demonstraties die het vliegverkeer lam legden heeft het vliegveld van Hongkong een demonstratieverbod ingesteld.

Het doel van het verbod is ‘te voorkomen dat personen op onrechtmatige en opzettelijke wijze het correcte gebruik van de luchthaven belemmeren of belemmeren.’

De luchthaven van Hongkong is woensdag weer in bedrijf. Het vliegveld moet honderden geannuleerde vluchten opnieuw inpassen. Net als maandag moeten reizigers daarom nog wel rekening houden met vertragingen. Schoonmakers en onderhoudswerkers ruimen op en repareren de schade. Het was de tweede keer dat het vliegveld dicht ging binnen een week tijd. Op het vliegveld kwam het tot confrontaties tussen de demonstranten en de oproerpolitie.

In Hongkong wordt al weken gedemonstreerd. Aanvankelijk richtte het protest zich tegen wet die uitlevering aan de Volksrepubliek China makkelijk zou maken. Inmiddels richt zich steeds heftiger en gewelddadiger tegen de invloed van China dat als buitenland wordt gezien. Hongkong is weliswaar onderdeel van China maar heeft eigen wetgeving en bestuur.

De aandelenmarkt van Hongkong daalde naar een dieptepunt in zeven maanden tijd. De Verenigde Naties drongen bij Hongkong aan op terughoudendheid naarmate de protesten toenemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen