Concerten Placido Domingo afgezegd na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Print
Concerten Placido Domingo afgezegd na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Placido Domingo. Afbeelding: EPA

Het San Francisco Opera en het Philadelphia Orchestra hebben optredens van operazanger Placido Domingo afgezegd. De zanger wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

De Salzburger Festspiele laten het concert van Domingo op 31 augustus wel doorgaan. Metropolitan Opera van New York wil eerst het onderzoek van de LA Opera afwachten voordat er overgegaan wordt tot eventuele maatregelen. In principe treedt hij volgende maand op in The Met, zoals de New Yorkse opera in de volksmond heet.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig. Dat bleek deze week uit berichtgeving van persbureau AP. Zeker twee vrouwen zeggen dat ze seks hebben gehad met Domingo toen ze aan het begin van hun carrière stonden. Ze voelden zich onder druk gezet en durfden geen ‘nee’ te zeggen.

Domingo spreekt de beschuldigingen tegen en noemt ze ‘inaccuraat’. In een verklaring aan CNN laat de tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidige artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd. ‘Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of zich ongemakkelijk heb laten voelen.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen