Beter zomerweer dient zich aan, maar wel pas eind augustus

Print
Beter zomerweer dient zich aan, maar wel pas eind augustus

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Zomerjassen, regenjassen, een extra vestje in de tas. De laatste dagen was het zeker geen overbodige luxe want warm was het niet in Nederland. Gelukkig is er hoop. Het warmt langzaam op en het blijft vaker droog.

Dat blijkt uit de maandverwachting van Weerplaza. Vooral in de laatste dagen van augustus is de kans op een hogere gemiddelde temperatuur in ons land groter, meldt Diana Woei van Weerplaza. ,,Ook blijft het vaker droog. Maar, tot en met 25 augustus blijft het veelal te koel voor de tijd van het jaar.” Nog even geduld dus voordat de zomerjas weer thuis kan blijven. Wel wordt het vanaf 19 augustus alweer wat droger dan nu het geval is.

Woensdag ziet het er ook niet slecht uit. De zon schijnt geregeld en is het voorlopig droog. Het wordt 19 tot 22 graden. Later woensdagmiddag raakt het bewolkt vanuit het zuidwesten, ‘s avonds gevolgd door regen.

Woensdag- op donderdagnacht blijft het regenachtig en de zuidwestenwind neemt flink toe. Donderdag overdag breekt geleidelijk de zon weer door. Er trekken wel (flinke) buien over het land, met kans op onweer en windstoten tot 60 kilometer per uur. Het wordt donderdag 19 tot 22 graden, voorspelt Weerplaza.

Vrijdag overdag blijft het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt in de middag ongeveer 20 graden, een prima temperatuur voor mensen die bijvoorbeeld naar een festival gaan. De avond verloopt met vrijwel droge condities, een buitje kan later in de avond wel overtrekken. De temperatuur ligt in de avond rond 17 graden en dan is een jasje wel comfortabel.

Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen