Presentatie boek over Leudal start met fototentoonstelling

Print
Presentatie boek over Leudal start met fototentoonstelling

Tijdens de expositie worden een dertigtal foto’s uit het boek vergroot getoond. Afbeelding: Hans Smulders

Haelen -

In het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen wordt op 1 september een fototentoonstelling geopend in het kader van de boekpresentatie ‘Het Leudal voor nu en altijd, een wonderlijk natuurgebied’. Het boek zelf wordt vrijdag 27 september gepresenteerd door Studiegroep Leudal.

Ecoloog Phlip Bossenbroek zorgde voor de inhoud van het boek waarbij Hans Smulders verantwoordelijk is voor de vele foto’s. Een dertigtal van deze foto’s worden uitvergroot tentoongesteld tot en met 13 oktober in het Leudalmuseum. De foto’s zijn na afloop van de expositie te koop of na te bestellen. Eerdere publicaties van Hans en Phlip zijn eveneens opgenomen in de tentoonstelling.

Samenwerking

Smulders stelde na zijn werkzaamheden als burgemeester van Meijel het fotoboek ‘De Groote Peel en jezelf tegenkomen’ samen. Een persoonlijk verslag van een jaar lang, elke dag, door de Peel struinen op zoek naar bijzondere ontmoetingen. Het boek dat in 2011 in eigen beheer werd uitgegeven, was snel uitverkocht. Van zijn reizen naar Bali stelde hij in 2013 het boek ‘Door Bali Geboeid’ samen, waarvan hij de opbrengst schonk aan projecten voor de Balinese jeugd en een hospitaaltje in Nepal. In 2016 stelde hij, dit keer samen met goede vriend Bossenbroek, opnieuw een verhalend fotoboek over de Groote Peel samen. Hierin werden de foto’s van Smulders gecombineerd met teksten van Bossenbroek. Nu volgt het Leudal waarvoor ze opnieuw de handen in elkaar hebben geslagen voor een verhalend fotoboek, waarin de schoonheid en waarde van natuurgebied het Leudal wordt blootgelegd. Bij voorintekening zijn er al ruim vierhonderd exemplaren besteld.

Openingstijden

De fototentoonstelling is te zien tijdens openingsuren van het Leudalmuseum op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift ‘Rondom het Leudal’ hebben gratis toegang. www.bezoekerscentrumleudal.nl