Euromunt met adelaar en hakenkruis duikt op in Asten: ‘Een akelig iets’

Print
Euromunt met adelaar en hakenkruis duikt op in Asten: ‘Een akelig iets’

De munt met afbeelding van adelaar en kruis. Afbeelding: Whatsapp/AD

Een vrouw uit Asten merkte dinsdag een wel erg opmerkelijke munt op tussen haar geld. De munt van 2 euro, met de afbeelding van Beatrix erop, heeft een extra beeltenis. Een tweede afbeelding van een adelaar met daaronder een hakenkruis zat in de munt geslagen.

De 45-jarige vrouw uit Asten leegde na haar vakantie haar tasje met muntgeld en kwam het bewerkte muntstuk per toeval tegen. ,,Ik spaar twee-euromunten. Toen ik deze munt zag dacht ik ‘wat een rare’. Ik heb meteen een foto naar mijn man gestuurd om te vragen of hier mee geknoeid was.”

Dat blijkt het geval. De vraag is of het bij één munt blijft, of dat meer munten zijn geslagen. Bij de Koninklijke Nederlandse Munt is er nog niets bekend. ,,Uiteraard slaan wij deze munt niet. Er zijn bepaalde machines waar mensen zelf munten mee kunnen slaan, maar bij ons zijn eerdere gevallen van zulke zelf geslagen munten eigenlijk niet bekend”, laat een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Munt weten.

‘Nog nooit zoiets gezien’

Wat de 45-jarige vrouw uit Asten ermee gaat doen, weet ze nog niet. ,,Ik heb nu zo’n 50 tot 75 munten in mijn verzameling, bijvoorbeeld met kastelen erop. Maar met zo’n munt als deze maak je mensen boos. Het is toch wel een akelig iets. Ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Waar ze de munt precies heeft gekregen, weet de Astense vrouw niet. ,,Ik kan ‘m bij een supermarkt hebben gekregen, maar we hebben hier in de buurt ook verschillende campings zitten. Misschien komt de munt daar wel vanaf. Ik heb echt geen idee.”