Japan: evacuatie 300.000 mensen om orkaan

Print
Japan: evacuatie 300.000 mensen om orkaan

Afbeelding: EPA

Japan dringt er bij ruim 300.000 mensen op aan woensdag hun huizen te verlaten nu de orkaan Krosa de archipel nadert. Luchtvaartmaatschappijen hebben honderden lijnvluchten geannuleerd vanwege de aantocht van de wervelstorm, berichtte de openbare omroep NHK.

Orkaan Krosa, met een maximale windsterkte van 108 km per uur, beweegt zich naar het zuidwesten van Japan en zal naar verwachting donderdagochtend aankomen, zei het Japanse meteorologische agentschap.

De evacuatieadviezen gelden voor 310.000 inwoners en ongeveer 350 vluchten gepland voor donderdag waren geannuleerd, meldde NHK.

Gedurende de 24 uur op donderdag verwacht het weerbureau tot een meter regen in Shikoku, het kleinste van de vier grootste eilanden van Japan.

Vorig jaar stierven meer dan tweehonderd mensen in stortregens en overstromingen in delen van West-Japan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen