Taxibedrijf Horn niet tevreden over beoordeling leerlingenvervoer Weert en Nederweert: aanbesteding moet over

Print
Taxibedrijf Horn niet tevreden over beoordeling leerlingenvervoer Weert en Nederweert: aanbesteding moet over

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maastricht / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Weert en Nederweert moeten van de rechter de aanbesteding van het leerlingenvervoer voor gymlessen overdoen. Taxi Horn Tours uit Horn was niet tevreden over de beoordeling van zijn offerte en stapte naar de rechter. Die geeft het bedrijf gelijk.

Nederweert en Weert startten eind februari een aanbesteding voor het vervoer van basisschoolleerlingen van en naar de gymlessen. Daarbij gaven de gemeenten aan dat niet alleen op de prijs, maar ook op duurzaamheid en kwaliteit beoordeeld zou worden.

Daarop reageerden twee vervoersbedrijven door een uitgebreide offerte in te dienen. Die zouden beide gemeente apart beoordelen.

Taxi Horn Tours kreeg daarna te horen dat het bedrijf niet voldoende punten bij elkaar had gekregen en dus niet voor de opdracht in aanmerking zou komen. Maximaal waren er 150 punten te verdienen en bij een beoordeling van 60 punten en meer kon de offerte in behandeling worden genomen, gaven de gemeente aan. Taxi Horn Tours kreeg van de beoordelingscommissie 45 punten.

Het tweede bedrijf bleek een niet geldige offerte te hebben ingediend.

De vervoerder uit Horn was het niet eens met de beoordeling van de commissie en stapte naar de rechter. Die bepaalde woensdag dat de beoordelingscriteria op een aantal punten niet eenduidig waren en dat er een nieuwe aanbesteding moet komen.

Woordvoerders van beide gemeenten geven aan dat de uitspraak nog bestudeerd moeten worden. Ze benadrukken dat het leerlingenvervoer door deze uitspraak niet in gevaar komt. „De leerlingen worden hoe dan ook naar de gymlessen gebracht en weer opgehaald.”