Hoej-Hoej-Comité Schinveld viert schrikkelverjaardag en presenteert nieuw boek

Print
Hoej-Hoej-Comité Schinveld viert schrikkelverjaardag en presenteert nieuw boek

Het Hoej-Hoej-Comité is jarig. Afbeelding: Eigen foto

Schinveld -

Het Hoej-Hoej-Comité viert op 29 februari 2020 zijn schrikkelverjaardag en presenteert dan ook een nieuw boek.

Het Hoej-Hoej-Comité viert traditiegetrouw op schrikkeldag 29 februari zijn schrikkelverjaardag. Dat wordt in 2020 de 15e keer.

Het Hoej-Hoej-Comité (bestaande uit Henk Vaessen, Twan Daemen, Ben Derks, Arcèn Bruls, Cheylan Thissen en John Imming) zal die avond in Cultureel Centrum FaSiLa – Ter Hallen 8/10 - te Schinveld recipiëren. Aansluitend wordt er een avond gehouden met optredens van diverse bekende Limburgse artiesten. ’s Middags is er een activiteit voor de basisschooljeugd.

Help Oees Eege Jeug

De oprichting van het Hoej-Hoej-Comité gebeurde op schrikkeldag 1960. Hoej, ofwel Help Oees Eege Jeug, stond vanaf dat moment voor de lancering van de ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ en de daaraan verbonden ballonwedstrijd voor de schoolgaande jeugd.

Vanaf de eerste lancering gold het principe: verbroedering over de grenzen heen. Een brief in verschillende talen hangt sindsdien aan de ‘Geet’. De vinder wordt er in opgeroepen om meteen met het comité contact op te nemen. Nadat de naam van de vinder (en de vindplaats) bekend is, wordt deze telefonisch benaderd door het Schinveldse comité en vervolgens bezocht, tot erelid benoemd en uitgenodigd om in het daarop volgende jaar naar Schinveld te komen en carnaval te vieren. Maar vooral om de volgende ‘Geet’ op carnavalsdinsdag te lanceren.

Niet alleen de Hoejers zitten de dagen na carnavalsdinsdag in spanning te wachten op wat er komen gaat. Ook de rest van de Schinveldse bevolking en omgeving is altijd heel nieuwsgierig. Steeds weer wordt de vraag aan de Hoejers gesteld: “Is de Geet gevonge?”

‘Is de Geet gevonge?’

Naar aanleiding van de 15e Schrikkelverjaardag (het comité viert dan eigenlijk zijn 60e verjaardag), zal er een boek over het Hoej-Hoej-Comité gepresenteerd worden. De titel luidt (hoe kan het ook anders!): ‘Is de Geet gevonge?’ – Een kroniek over 60 jaar Geit-oplaten in Schinveld. Het boek omvat meer dan 320 pagina’s. Het is in kleur uitgevoerd met een overzicht vanaf de oprichting op schrikkeldag 1960 tot en met 2019. Het boek is te verkrijgen vanaf 29 februari 2020.

Voorinschrijven

Belangstellenden kunnen voorinschrijven en een exemplaar tegen een gereduceerde prijs (een korting van 5 euro op de standaardprijs van 29,50 euro) aanschaffen. Van alle voorinschrijvers wordt de naam achterin het boek vermeld. Meer informatie via John Imming, telefoonnummer 045-5271658 of 06-25393770. Mailen kan ook via secretariaat@hoej.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen