Reünie

Elzendaalcollege Boxmeer jubileert

Print
Elzendaalcollege Boxmeer jubileert

Een luchtfoto van het Elzendaalcollege in Boxmeer.

Boxmeer / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Veel verlaters van lagere en basisscholen uit Noord-Limburg volg(d)en het voortgezet onderwijs in op het Elzendaalcollege Boxmeer. De school, die tot midden jaren ’70 van de vorige eeuw Sint Chrysostomus Lyceum en -College heette, viert op zaterdag 5 oktober het 70-jarig bestaan.

De namen wijzigden en het gebouw werd in 2017 grondig vernieuwd en verrees er een nieuwe ‘onderbouwlocatie’ aan de Stationsweg, het hoofdgebouw aan de Bilderbeekstraat in Boxmeer bleef. Voor belangstellenden staan de deuren van het Elzendaalcollege op 5 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur open. Oud schoolgenoten kunnen herinneringen ophalen op bekende plekken zoals leslokalen, de aula en de ‘leerlingenkelder’. De leerlingen van het huidige Elzendaalcollege zijn de kinderen en kleinkinderen van de scholieren uit de eerste decennia van het ‘Chrysostomus’. Samen met leerkrachten uit het heden en verleden ontmoeten zij elkaar tijdens de reünie, die vijfjaarlijks gehouden wordt. Het weerzien met voormalig klasgenoten en oud-leerkrachten vindt ’s avonds van 19.30 tot 01.00 uur plaats in Hotel Riche in Boxmeer. Tickets voor het avondprogramma zijn voor 10 euro per stuk verkrijgbaar via www.elzendaalcollegereunie.nl.