Vrachtwagen rijdt pijlwagen aan op A77 bij Heijen

Print
Vrachtwagen rijdt pijlwagen aan op A77 bij Heijen

Afbeelding: AS Media

Heijen -

Op de A77 is donderdagochtend een vrachtwagen tegen een pijlwagen gereden. Daarbij is de pijlwagen flink beschadigd geraakt. Of er schade was aan de vrachtwagen is niet bekend

Dat gebeurde rond de klok van kwart voor tien.

De pijlwagen staat op de rechterrijstrook van de A77, ter hoogte van de brug over de Maas, net voor de afslag naar Gennep en Heijen. Verkeer wordt daar naar de linkerrijstrook geleid omdat er op de rechterrijstrook een gat zit in het asfalt. De rijbaan is al tijden afgesloten.

Gat

Volgens Rijkswaterstaat is er ‘schade aan de voegovergang (de aansluiting tussen brug en wegdek)’. Om dat te herstellen moeten onderdelen worden gemaakt en dat heeft tijd nodig. ,,Het is een ingewikkelde situatie. Het is geen gat waar je cement in gooit en klaar’’, zegt woordvoerster Renske Hamming. Halverwege juli liet Rijkswaterstaat weten dat het naar verwachting snel hersteld zou zijn, dit is inmiddels wat uitgelopen.

,,Specialisten moesten het gat bekijken en om het beter te analyseren moest de voeg eruit. Dit kost tijd en geld.” Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden beginnen. Hamming laat weten dat verschillende partijen volgende week om tafel gaan zitten voor een plan van aanpak. Tot die tijd is er nog geen sprake van een onveilige situatie. ,,Het verkeer stroomt goed door.’’

De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen