DaCapo College betrekt geelgroen schoolcomplex in Sittard

Print
DaCapo College betrekt geelgroen schoolcomplex in Sittard

De (ver)nieuwbouw van het DaCapo College in Sittard is gereed. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Het heeft - al bij al - lang geduurd, maar het wachten van docenten, leerlingen en ouders wordt eindelijk beloond. De strak ogende en in opvallend geelgroen opgetrokken (ver)nieuwbouw van het DaCapo College in Sittard is gereed.

De nieuwe centrale huisvesting van de vmbo-school, die tot nog toe gebruik moest maken van meerdere gebouwen en locaties verspreid over de stad, is ondergebracht in het vroegere complex van Zuyd Hogeschool. Laatstgenoemde onderwijsinstelling is enkele jaren geleden verhuisd naar Ligne in de Sittardse binnenstad.

Het nieuwe, energiezuinige gebouw, dat wordt aangesloten op het Groene Net, is onderverdeeld in diverse blokken en leerpleinen. Die moeten zorgen voor een voor de leerlingen overzichtelijk onderwijsdecor.

Havikstraat

Het bouwproject aan de Havikstraat, onder supervisie van het Sittardse architectenbureau Povse & Timmermans, heeft ruwweg negentien miljoen euro gekost. Volgende week, aan het begin van het nieuwe schooljaar, gaan de poorten officieel open.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →