Levensgevaarlijk: man steekt vlak voor doorkomst van peloton zebrapad over

Print

Video: De Limburger

Het peloton in de BinckBank Tour is woensdag ontsnapt aan een ramp. In een opgedoken filmpje is te zien hoe een man met fiets in de hand doodleuk het peloton in wandelt.

Het was de Belgische renner Edward Theuns die het filmpje op zijn Twitteraccount plaatste. De renner van Trek-Segafredo had er nog de nodige humor bij. “Oké, hij liep op het zebrapad. Maar voor de rest was er niks veilig aan.”

Dat is het minste wat je kan zeggen. De man loopt twee seconden voor de doorkomst van het peloton in Aalter doodleuk het voetpad op. Hij lijkt helemaal in zijn eigen wereld terwijl de renners en omstanders hem toeroepen. Het is een wonder dat niemand valt door de vreemde actie van de man, die zelf ook alle geluk van de wereld heeft dat hij niet geramd wordt door één van de renners.

Op Twitter heeft renner Marcus Burghardt intussen ook gereageerd. Hij denkt dat de man in kwestie een mentale beperking heeft, maar wijst toch vooral naar de organisatie. “Zij zijn verantwoordelijk voor het afsluiten van de straten, zebrapaden enzovoorts.”