Davina Michelle breekt record: ‘Duurt te lang’ is 53 miljoen keer gestreamd

Print
Davina Michelle breekt record: ‘Duurt te lang’ is 53 miljoen keer gestreamd

Davina Michelle op Pinkpop 2019. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Het succes van Davina Michelle lijkt niet te stoppen. Met haar hitsingle Duurt te lang heeft ze nu ook het record in handen van meest gestreamde track in Nederland ooit.

Het liedje dat voortkwam uit het tv-programma Beste Zangers is maar liefst 53 miljoen keer afgespeeld op Spotify.

Sinds haar vertolking van Duurt te lang in Beste Zangers afgelopen september breekt Davina Michelle record na record. In de Nederlandse Top 40 is ze inmiddels de solozangeres die het langst op nummer 1 stond nadat ze maar liefst elf weken de bovenste positie van de hitlijst bezette. Op YouTube is de video van het optreden inmiddels bijna 20 miljoen keer bekeken. Op Spotify is het nummer al meer dan 60 miljoen keer gestreamd, als je ook de aantallen in België meerekent. Davina neemt het record over van Frenna en Lil’ Kleine, die vorig jaar scoorden met Verleden tijd.

Lees ook: Uitstekend debuut voor opgewekte Davina Michelle

,,We zien in toenemende mate dat naast de grote en aanhoudende streamingsuccessen van Nederlandstalige hiphop en Nederlandse dance er nu ook grote streamingaantallen worden behaald door Nederlandse artiesten in andere genres”, vertelt Wilbert Mutsaers van Spotify. ,,Naast Davina Michelle zijn recente voorbeelden hiervan Susan en Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato, Krezip, Nielson, Maan, Danny Vera en Tino Martin.”

Lees ook: YouTube-zangeres Davina scoort nummer één-hit

P!nk

Davina Michelle werd bekend met haar cover van What about us op haar YouTube-kanaal. Zangeres P!nk reageerde in een video dat ze de versie van de Nederlandse blondine beter vond dan haar eigen versie. Afgelopen week stond de Rotterdamse in het voorprogramma van de Amerikaanse superster in Den Haag.