Roda-coach De Jong moet noodgedwongen schuiven achterin

Print
Roda-coach De Jong moet noodgedwongen schuiven achterin

Jean-Paul De Jong Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Na de openingswedstrijd tegen Almere City (1-1) was er veel optimisme te bespeuren in Kerkrade. Tegen FC Volendam moet Roda de lijn naar boven zien door te trekken. Maar dat moet dan wel gebeuren met een gemankeerde verdediging.

Trainer Jean-Paul de Jong mist voor de uitwedstrijd in Noord-Holland twee basisspelers.

Alonso

Aanvoerder Daryl Werker kreeg tegen Almere een rode kaart en is voor één duel geschorst, verdediger Mitchel Keulen raakte geblesseerd. Links achterin zal om die reden de Spaanse Mexicaan Juan Gerardo Alonso zijn basisdebuut maken. Over de aard van de blessure van Keulen wil De Jong niets zeggen. „Hij is goed aan het herstellen, maar we willen geen risico met hem nemen”, is alles dat de trainer kwijt wil. Over de positie centraal in de verdediging denkt de coach naar eigen zeggen nog na. Niels Verburgh en Fons Flapper zijn de beschikbare opties om de plek van Werker in te vullen.

Extra verdediger

Centraal in de verdediging is nu juist de plek waar Roda nog wat dun zit in de selectie. Zeker op dit moment, omdat Richard Jensen een kleine terugval kent in het herstel van zijn blessure. Hij traint daarom, net als Romario Rösch, Fadel Gobitaka en Keulen niet met de groep mee. Roda hoopt, mocht de mogelijkheid zich voordoen, voor het sluiten van de transfermarkt nog een centrale verdediger aan de selectie toe te voegen.

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Van Eijma, Verburgh/Flapper, Alonso, Klaasen, Cotán, Souren, Simakala, Remans, Croux

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger:

De Limburger Voetbalpodcast #20. Video: De Limburger