Golfers spelen ludiek toernooi met knipoog naar schuttersfeest OLS

Bij het OLSG moeten golfers de bal in een roos mikken.

Bij het OLSG moeten golfers de bal in een roos mikken. © Luc Lodder

Wim Feijen uit Heerlen is één van de organisatoren van het Old-Limburg Lake Stroke Golf (OLSG), dat zaterdag in Voerendaal wordt gehouden. Het is een ludiek golftoernooi dat is afgekeken van schuttersfeest OLS.

Frank Benneker

Gaan er dingen anders zijn dan vorig jaar?

„Ja. We kregen van spelers te horen dat ze er meer spelelementen in wilden. Nu gaan de teams aan meer golfexercities doen. Bijvoorbeeld een bunkerslag, waarbij golfers een bal uit het zand naar de green moeten slaan. Of pitchen, waarbij golfers de bal van 50 tot 60 meter naar de green moeten slaan. Allemaal situaties die een golfer normaal ook tegenkomt en waar techniek voor nodig is.”

Blijft het mikken op ‘bölkes’ van vorig jaar gehandhaafd?

„Ja, dat wordt de finale van ons golf-OLS, vergelijkbaar met het kavelen. Deelnemende teams moeten de bal over water naar ‘bölkes’ spelen. Dat bölke is om te beginnen een cirkel van twee meter doorsnee die gaandeweg steeds kleiner wordt gemaakt. Net als met de echte bölkes op het OLS. Dat de bal over het water moet is een extra psychologisch aspect. Dat de bal niet in het water terecht mag komen zit in het hoofd van iedere golfer.”

Zijn er meer overeenkomsten met het echte OLS?

„We hebben een feestweide van waar de wedstrijden goed te zien zijn. Daar is ook een bar en het zal worden afgesloten met een feestavond. En net zoals je op het echt OLS ziet hopen we dat de deelnemende teams in historische kleding, uniformen of kostuums komen.”

Hoeveel teams doen dit jaar mee?

„We zitten nu op vijftien ingeschreven teams. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar bij de eerste editie.”

Is publiek ook welkom?

„Uiteraard. Wie een kijkje wil komen nemen is zaterdag 17 augustus vanaf 13.30 uur welkom bij golf- en countryclub Hoenshuis in Voerendaal.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee