Astronaut André Kuipers inspireert VWO-leerlingen van Het College

Print
Astronaut André Kuipers inspireert VWO-leerlingen van Het College

André Kuipers. Afbeelding: Speakers Academy, Walter Kallenbach

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

André Kuipers is in het kader van de introductie van VWO-5 en VWO-6 woensdag 21 augustus te gast op Het College in Weert.

De astronaut geeft bij het voormalige Bisschoppelijk College Weert-Cranendonck aan de Parklaan in Weert een inspirerende lezing over motivatie, inspiratie, het bereiken van je doelen én over duurzaamheid. Aspecten die nauw verbonden zijn met de bemande ruimtevaart, een wereld waarmee hij veelvuldig te maken heeft gehad.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde hij terug en landde hij met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe.

Traditiegetrouw wordt de lezing afgesloten met een College Tour-setting waarbij leerlingen de gelegenheid hebben tot het stellen van vragen. De College Tour is een besloten activiteit.