Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Recept: Annies fruitige en verkoelende zomertaart

Recept: Annies fruitige en verkoelende zomertaart

foto Laurens Eggen

Heb je iets te vieren maar is het buiten bloedjeheet? Serveer dan deze zomerse, verkoelende taart van Annie. Wedden dat de taartpunten als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Yoghurt, kwark, of monchou? Nee, die luxe producten waren vijftig jaar geleden niet of nauwelijks te krijgen. Ook room was een uitzondering. Heel soms in de weekenden, wanneer onze melkbussen bij de zuivelfabriek niet werden gecontroleerd op het vetgehalte, schepte mijn moeder het vet van de melk af om er room van te maken. Daar maakten ze dan roomhoorntjes of biscuittaart van. Maar alleen met Kerstmis, of als er kermis was ...