Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Uit het hele land komen snackers naar Ransdaal voor de frikandellenplank

Uit het hele land komen snackers naar Ransdaal voor de frikandellenplank

Mathies Soons heeft veel succes met zijn frikandellenplank. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

/ Ransdaal -

Geen snack wordt zo veel gegeten als de frikandel. Jaarlijks eten Nederlanders er zo’n zeshonderd miljoen. En geen snack prikkelt zozeer de fantasie. Voor Mathies Soons’ frikandellenplank reizen snackers uit heel het land naar Ransdaal, hotspot van dit funfood.

Het begon allemaal met een oud eikenhouten plankje en een geintje met frikandellen. Een geintje, dat bovendien nog steeds frikandellenfans uit heel het land naar Ransdaal voert. Daar heeft Mathies Soons (34) het oude spoorwegstation verbouwd tot een moderne cafetaria Happy Frites met een riant terras op het oude perron.

Prijsvraag

„In Atelier ’t Bezei hier vlakbij zag ik een oude eikenhouten plank van anderhalve meter. Ik zei tegen mijn medewerkers: ‘Kunnen we daar niet iets leuks mee verzinnen? De ...