Veldrijder Roel van der Stegen houdt de wielersport voor gezien

Print
Veldrijder Roel van der Stegen houdt de wielersport voor gezien

Roel van der Stegen. Afbeelding: John Peters

Reuver -

Roel van der Stegen heeft afscheid genomen van de wielersport. De 22-jarige Reuvernaar mist naar eigen zeggen de motivatie. „Ik kan het niet meer opbrengen om veel te trainen en zit niet meer met plezier op de fiets.”

Van der Stegen werd afgelopen winter nog tweede op het NK veldrijden voor beloften. „Maar na de rustperiode was het heilige vuur weg.” Hij reed nog wel enkele criteriums en mountainbikemeerdaagses in de Ardennen en Alpen. „Maar daar reed ik vooral tegen mezelf.”

Dat de absolute top halen lastig zou worden, speelt ook mee. „Simpel gezegd: ik ben goed, maar ik zal geen wereldtop worden. Ik heb altijd gesport om te winnen, maar bij de elite zou ik in de veldritten hooguit voor plek vijftien strijden. En daar kun je niet je geld mee verdienen.”

Onder de streep kostte het koersen Van der Stegen, die ook ooit deel uitmaakte van de Nederlandse mountainbikeselectie, te veel tijd, energie en geld. ,,Ik begon achterop te raken met mijn studie Bedrijfseconomie en ik wil nu daaraan voorrang geven en aan mijn maatschappelijke carrière.”