Liveblog: Thijs H. bekent drie moorden in Heerlen en Den Haag

Print
Liveblog: Thijs H. bekent drie moorden in Heerlen en Den Haag

Thijs H. tijdens de rechtszaak. Afbeelding: De Limburger/Rob Klein Goldewijk

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek / Brunssum -

Thijs H. heeft bekend de drie moorden in Heerlen en Den Haag te hebben gepleegd. Hij verklaarde dat tijdens de eerste zitting van zijn proces in de rechtbank in Maastricht. Hij zou ‘opdrachten of berichten’ hebben gekregen om mensen te doden.

De 27-jarige Brunssumer wordt verdacht van het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een vrouw en een man op de Brunssummerheide in Heerlen. Het gaat om een pro-formazitting, de zaak wordt dus nog niet inhoudelijk behandeld. De rechtbank had bevolen dat H. op de zitting aanwezig moet zijn. Er zal onder meer worden gesproken over de stand van het onderzoek en de verdere planning.

Na afloop van de pro-formazitting tegen Thijs H. sprak Jos van den Camp met rechtbankverslaggever Annelies Hendrikx.

Lees ook: Rechtbank verplicht moordverdachte Thijs H. te verschijnen na verzoek OM

H. zou op zaterdag 4 mei een vrouw hebben gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Een paar dagen later, op dinsdag 7 mei, zou hij op de Brunssummerheide een man en een vrouw hebben omgebracht. Een paar uur na de dubbele doding op de Brunssummerheide meldde H. zich bij kliniek Vijverdal in Maastricht. Volgens een van de psychiaters had H. bloed op zijn handen en kleren en zei hij dat hij over die heide had rondgezworven.

Aankomst van Thijs H. bij de rechtbank in Maastricht. Video: ANP

Nog diezelfde avond ging hij er vandoor. Zijn ouders brachten hem snel terug, maar de volgende ochtend was hij weer verdwenen. De kliniek sloeg alarm, de politie verspreidde de volledige naam en een foto van H. Hij werd later die dag gearresteerd.

Lees ook: Reconstructie: in het hoofd van Thijs H. ging het gruwelijk mis

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen