Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden

Print
Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden

Prinses Christina met haar zoon Bernardo. Afbeelding: ANP

Prinses Christina is vrijdagmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enige jaren aan botkanker.

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, de jongste zus van Prinses Beatrix.

Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana.

Lees ook: ‘Eerste keer dat lid koninklijke familie wordt gecremeerd’

Sinds haar huwelijk, dat in 1996 door echtscheiding werd ontbonden, kwam Prinses Christina niet meer in aanmerking voor troonopvolging. Zij woonde onder meer in New York en in Italië.

Paleis Noordeinde

Het stoffelijk overschot van Prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden
Prinses Christina en haar echtgenoot Jorge Guillermo en hun twee kinderen Bernardo en Nicolás op Koninginnedag in Den Haag in 1984 Foto: ANP

Reactie koning

Koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix laten in een reactie weten ‘verdrietig te zijn door het overlijden van onze lieve zus en tante’. Op social media schrijven ze: ,,Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.’’