Nazakking bij gat kasteel Erenstein, geen gevolgen voor Castle of Love

Print
Nazakking bij gat kasteel Erenstein, geen gevolgen voor Castle of Love

Door de nazakking is opnieuw een gat ontstaan bij de tuin van kasteel Erenstein. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij kasteel Erenstein in Kerkrade is een nazakking geweest op de plek waar eind juli een metersdiep gat ontstond.

De nazakking is volgens de gemeente Kerkrade mogelijk veroorzaakt door boorwerkzaamheden, waarmee men ter plekke probeert de oorzaak van de eerdere grondverzakking te achterhalen.

Castle of Love

De gebeurtenis heeft geen gevolgen voor het dancefestival Castle of Love, dat op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september plaatsvindt bij kasteel Erenstein. „De locatie van de nazakking is beperkt tot de oorspronkelijke plek van de eerdere verzakking”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Lees ook: Raadsel rond diep gat in kasteeltuin Erenstein nog niet opgelost: meer boringen nodig

Toch kunnen nieuwe verzakkingen niet worden uitgesloten, omdat de exacte oorzaak van de verzakking nog niet bekend is en dus ook niet is weggenomen.

Mijnbouw

Wel is inmiddels duidelijk dat er - zoals verwacht - een verband is met de voormalige mijnbouwactiviteiten ter plaatse. „Het carboongesteente boven de gang is gebroken waardoor er een verbinding is ontstaan tussen de mijngang en boven op het carboon liggend zand”, zegt de gemeente. „Onder invloed van water spoelt zand van de bovengrond naar de onderliggende mijngang.”

Het is nog onbekend hoe omvangrijk deze verbinding is. Om de omvang in beeld te brengen wordt het onderzoek op de locatie de komende weken voortgezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen