Jubilerende Juniorkamer proost met Blonde Raekel op het goede doel

Print
Jubilerende Juniorkamer proost met Blonde Raekel op het goede doel

Afbeelding: Serviceclub JCI Roermond

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Serviceclub JCI Roermond - beter bekend als De Juniorkamer – presenteert zaterdag 24 augustus in het kader van haar veertigjarig bestaan een eigen speciaalbier voor het goede doel. Met het bier - Blonde Raekel genaamd – verwijst de serviceclub naar de Limburgse uitdrukking ‘Eine echte raekel’: een ondernemend en ondeugend kind, met het hart op de juiste plaats.

Op het etiket prijkt symbolisch het beeld van Sint Christoffel, patroonheilige van de stad Roermond en beschermer van onder andere reizigers en kinderen. Met dat laatste maakt De Juniorkamer de brug naar het goede doel. De opbrengsten van het speciaalbier gaan naar Kidzbase. Deze stichting zet zich in Noord- en Midden-Limburg in voor kinderen die vanwege een verstoorde thuissituatie uit huis geplaatst zijn. Kidzbase vergroot de zelfredzaamheid, verbetert het welzijn en creëert fijne herinneringen voor deze kinderen door middel van kleinschalige projecten.

Bierliefhebbers kunnen dit biertje tijdens het speciaalbierfestival Op Hop van Zegen op zaterdag 24 augustus bij de ECI in Roermond voor het eerst proeven. Vanwege de gelimiteerde oplage is het bier daarna als geschenkpakket te bestellen op de website www.blonderaekel.nl. Dit pakket bevat vier flesjes Blonde Raekel, één speciaalbierglas en vier bijpassende viltjes. Bij ieder pakket is desgewenst een set van vier speciaalbierglazen met elk een typisch Roermondse uitdrukking verkrijgbaar. De typisch Roermondse uitspraken op deze glazen zijn in samenwerking met Veldeke Remunj tot stand gekomen. Vanaf eind september wordt de Blonde Raekel in aantal Roermondse horecazaken en retailwinkels verkocht. Per 1 oktober gaat de reguliere verkoop via de website van start.

De Juniorkamer haalt sinds veertig jaar met evenementen als Hap-Slurp-Sloep, Oktoberfest Roermond en Hot Air Ballooning voor diverse goede doelen bedragen op. Ook door kleinschaliger projecten als de Beroependag bij onderwijsinstelling Agora en Een dagje uit met Huis van Welzijn maakt de Juniorkamer zich verdienstelijk voor de Roermondse samenleving.