‘Songfestival in Maastricht is net als het WK voetbal in Qatar: belachelijk’

Print
‘Songfestival in Maastricht is net als het WK voetbal in Qatar: belachelijk’

Fifa-baas Infantino (rechts) en een sjeik uit Qatar. Afbeelding: AFP

Maastricht / Itteren -

Een Rotterdamse bestuurssocioloog kiest in De Volkskrant overduidelijk voor zijn eigen stad als organisator van het eurovisie Songfestival. ‘Maastricht is als het WK Voetbal in Qatar, vrij belachelijk.’

De Volkskrant heeft vrijdag volop ruimte gereserveerd voor socioloog Mark van Ostaijen. En die gaat ongegeneerd los over de twee kandidaten voor het Eurovisie Songfestival.

Enkele citaten: ,,Een keuze voor Rotterdam is een keuze voor de trotse second city, het nieuwe Nederland, de toekomst van Europa. Een keuze voor Maastricht is een keuze voor de 23ste stad, de oudste stad van Nederland en het verleden van Europa.”

Hoogwaardig

,,En niet onbelangrijk: het Eurovisie Songfestival is een internationaal hoogwaardig muziekevenement. Daar hoort een mooi muziekpodium bij. Het organiseren van het Songfestival in Maastricht is als het organiseren van het WK voetbal in Qatar. Het kán wel, maar het is vrij belachelijk. Rotterdam is de enige logische keuze. Dat weet de NPO, dat weet Nederland. En dat weet dus ook Maastricht.”

Lees ook: Krijgt Maastricht het Songfestival? 30 augustus wordt gaststad bekendgemaakt

Dat een Rotterdammer voor zijn eigen stad pleit, is logisch. Maar de toon waarop Van Ostaijen dat doet, valt niet bij iedereen goed. Op Twitter reageert bijvoorbeeld de uit Zuid-Limburg afkomstige verslaggever Bart Dirks van de Volkskrant : ,,Ik gun Rotterdam én Maastricht het songfestival. Maar na dit badinerende opiniestuk ben ik toch voor Maastricht.”