Bezwaar Aldi tegen weigering locatie De Brier in Venray afgewezen

Print
Bezwaar Aldi tegen weigering locatie De Brier in Venray afgewezen

Aldi kan nog naar de rechter stappen om het besluit aan te vechten. Afbeelding: ANP

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het bezwaar van Aldi tegen de weigering een nieuwe supermarkt te mogen openen aan de Zuidsingel in Venray is door de gemeente afgewezen.

Aldi tekende tegen de weigering van de gemeente bezwaar aan bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. De supermarktketen vindt dat de weigering voor een nieuwe locatie op bedrijventerrein De Brier in strijd is met de Europese Dienstenrichtlijn. Zo zou door de gemeente niet aan het evenredigheidsbeginsel zijn voldaan. Venray ziet een supermarkt op De Brier niet zitten omdat die locatie te dicht bij het winkelcentrum in de wijk Brukske ligt.

De gemeentelijke bezwaarschriftencommissie vindt dat het besluit van de gemeente wel evenredig is en adviseerde het gemeentebestuur het bezwaar van de Aldi daarom af te wijzen. Dat is recent ook gebeurd. De supermarkt kan nog naar de rechter stappen om de weigering aan te vechten.

In een raadsinformatiebrief laat de gemeente Venray weten dat ze een toekomstplan voor bedrijventerrein De Brier wil maken. Daar wordt momenteel met de ondernemersvereniging aan gewerkt. Venray hoopt de gemeenteraad hier later dit jaar over te informeren.