VVV-coach Maaskant: ‘Simpelweg keihard werken tegen Ajax’

Print
VVV-coach Maaskant: ‘Simpelweg keihard werken tegen Ajax’

VVV-coach Robert Maaskant. Afbeelding: Pro Shots -Kay Int Veen

VENLO -

VVV-trainer Robert Maaskant verwacht dat zijn team tegen Ajax momenten zal krijgen waarin het de Amsterdammers pijn kan doen. ,,En voor de rest wordt het simpelweg keihard werken tegen een tegenstander waarvan we weten dat die sterker is dan wij.”

VVV treedt met een bijna geheel fitte selectie aan tegen Ajax zaterdag (18.30 uur), maar een man ontbreekt, en dat is niet de eerste de beste: Danny Post. Voor de aanvoerder van VVV komt het duel met de Amsterdammers gewoon nog te vroeg. De hamstringblessure van Post heeft nog tijd nodig.

,,Je zult mij niet vaak horen over spelers die er niet bij kunnen zijn, maar het ontbreken van Danny is natuurlijk pijnlijk in een duel als dit. Maar we zullen ermee moeten dealen.” Naast Post ontbreekt ook de geblesseerde reservedoelman Delano van Crooij in de selectie van Maaskant. Chris Kum kan eventueel spelen.

Maaskant gaat zijn formatie voor het duel met de landskampioen niet volledig overhoop gooien. „Natuurlijk heb ik Ajax gezien tegen PAOK, een tegenstander die het de Amsterdammers moeilijk heeft gemaakt. Maar VVV is geen PAOK, dat is een heel andere ploeg dan VVV met een andere opdracht. Wij gaan uit van eigen kracht en zullen in onze normale formatie met drie aanvallers spelen. We zullen waarschijnlijk niet met allemaal dezelfde namen starten als bij Sparta, maar ik geef mijn elftal nog even niet prijs. Wij zullen net als Vitesse, Emmen en PAOK momenten gaan krijgen waarin we Ajax pijn kunnen doen. Daar gaan we vanuit. Voor de rest wordt het simpelweg keihard werken. ”

VVV (vermoedelijke opstelling): Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Schäfer, Janssen, Opoku, Linthorst, Neudecker, Sinclair, Soriano, Van Ooijen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 2019-20 #03. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen