Kunstontmoetingen tijdens Open Atelierroute Grubbenvorst

Print
Kunstontmoetingen tijdens Open Atelierroute Grubbenvorst

Afbeelding: Stichting Kunstkijken Grubbenvorst

Grubbenvorst -

Grubbenvorst vormt in het eerste weekend van september het toneel voor de Open Atelierroute. Achtentwintig kunstenaars uit het dorp zetten dan hun deuren open voor het publiek. Voor het eerst geven dit jaar ook diverse gastkunstenaars uit het buitenland acte de présence. Een aantal van hen strijkt neer in het Groene Woud en op de muziekboerderij aan de Halvedijk.

Bezoekers aan het evenement kunnen zaterdag 7 en zondag 8 september aan de hand van een routeboekje een rondgang maken langs verschillende ateliers en tentoonstellingen. Het kunstaanbod is varieert van schilderijen, tekeningen, glaskunst, sieraden, keramiek en beeldhouwkunst tot textiele kunstvormen. Op verschillende locaties klinkt ook live muziek.

Als introductie op de route is op locatie Lovendaal een kleine overzichtstentoonstelling te bezichtigen waar alle deelnemers een kunstwerk laten zien. De kunstenaars geven op de verschillende locaties zelf uitleg over hun werk.

De routeboekjes zijn op verschillende locaties verkrijgbaar. Stichting Kunstkijken Grubbenvorst organiseert dit evenement voor de vierde keer. De opening is op zaterdag 7 september om 10.00 uur bij De Baersdonck aan de Kloosterstraat in Grubbenvorst.