Thema-avond in Cube-museum Kerkrade over vergrijzing

Print
Thema-avond in Cube-museum Kerkrade over vergrijzing

Cube houdt een thema-avond over vergrijzing. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De komende decennia neemt het aantal senioren progressief toe.

De groei van de zilveren generatie legt druk op gebieden als zorgstelsel, woningbouw, stadsplanning en openbare voorzieningen. Maar biedt ook kansen. Vier designers vertellen op donderdag 5 september vanaf 19.30 uur in Cube Design Museum te Kerkrade over het project dat zij hebben ontworpen met het oog op de ouder wordende mens.

Architect Hélène Houben belicht het prijswinnende concept voor een innovatieve herinrichting van het buitengebied Geleen-Zuid. Andere sprekers zijn Miriam van der Lubbe (over zorghotel Domstaete in Utrecht), Sanne Muiser (over het bestrijden van eenzaamheid en afhankelijkheid) en Gerjanne van Gink (over producten en toepassingen die de zelfstandigheid van Alzheimerpatiënten vergroten).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen