Tiende editie Weerter wijnbeurs krijgt kunstzinnig randje

Print
Tiende editie Weerter wijnbeurs krijgt kunstzinnig randje

Wijn proeven voor het goede doel. Afbeelding: archief Peter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Voor de tiende keer wordt in Weert een wijnbeurs georganiseerd waarbij de opbrengst deels naar goede doelen gaat. Vanwege het jubileum is dit keer ook een mini-expositie te zien.

Om voldoende ruimte te hebben voor zowel de wijnbeurs als de expositie wijkt de organiserende Lions Club Weert op 6 oktober uit naar het Franciscus Huis aan de Biest. Op het priesterkoor van de voormalige kerk zullen Yvonne Schroeten en Alda Brunenberg een kleine tentoonstelling inrichten. Schilderijen van Schroeten zelf maar ook uit de collectie van haar kunstuitleen Art Shock en keramiek van Brunenberg. Schroeten zal met wijnhandelaar Alex Storms bij de opening een kort gesprek voeren over de overeenkomsten tussen wijn en kunst.

Tiende editie Weerter wijnbeurs krijgt kunstzinnig randje
Not here, not now van Yvonne Schroeten. Foto: Yvonne Schroeten

De wijnbeurs is elk jaar goed voor zo’n 300 bezoekers die samen 10.000 euro opbrengen voor het goede doel doordat de wijnhandelaren een deel van de omzet schenken. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Franciscus hospice in Weert en de Wensambulance Limburg en zullen ook de deelnemende kunstenaars een deel van de opbrengst schenken als zij werk verkopen. Deelname aan de wijnbeurs kost 20 euro en bij de wijnen worden geitenkazen van de voormalig Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Frank uit Heythuysen geserveerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen