Hongkong

Topman Hongkongse luchtvaarmaatschappij Cathay stapt op

Print
Topman Hongkongse luchtvaarmaatschappij Cathay stapt op

Afbeelding: EPA

De topman van Cathay Pacific, Rupert Hogg, stapt op als hoogste baas van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij. De geboren Brit neemt daarmee verantwoordelijkheid „voor recente gebeurtenissen”, laat het bedrijf in een verklaring weten.

Cathay is in een lastige positie terechtgekomen door aanhoudende protesten in Hongkong.

Demonstranten in Hongkong ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij Cathay steunen de acties. Bij protesten werd bovendien een piloot van de vliegmaatschappij opgepakt.

Peking wil dat Cathay optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist de Volksrepubliek inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland van China vliegen. Chinese staatsbedrijven zijn vorige week een boycot begonnen tegen Cathay. De luchtvaartmaatschappij kreeg ook een berisping van de Chinese luchtvaartautoriteit.

Volgens voorzitter John Slosar van de luchtvaartmaatschappij is het imago van Cathay Pacific de afgelopen weken geschaad. Zo zijn er twijfels gerezen over de veiligheid, meent hij. Nieuwe bestuurders moeten daar verandering in brengen.

Hogg wordt vervangen door Augustus Tang, die eerder leidinggevende was bij Cathay-moederbedrijf Swire Pacific. Ook commercieel directeur Paul Loo stapt op bij Cathay.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen