De smaak van Spanje: drie overheerlijke gerechten om het vakantiegevoel vast te houden

Print
De smaak van Spanje: drie overheerlijke gerechten om het vakantiegevoel vast te houden

Afbeelding: Loraine Bodewes

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Eenmaal terug van die vakantie in Spanje, wil je natuurlijk ook thuis genieten van de mediterraanse keuken. Naomi van Schie, kok van restaurant Sevilla in Roermond, deelt drie recepten.

Nacho’s (2 personen)

• 800 gr tomatensaus

• 400 gr zwarte bonen

• 170 gr nacho’s

• 150 gr gehakt

• 140 gr mais

• 1 zakje geraspte kaas

• gemalen zwarte peper

• selderijzout

Bereiding

Bak twee minuutjes het gehakt zonder boter. Meng 800 gram tomatensaus, 140 gram mais en 400 gram zwarte bonen bij het gehakt. Voeg hier naar eigen smaak gemalen zwarte peper en selderijzout aan toe.

Neem een bakje en leg hier de nacho’s in. Schep het gehakt met de saus eroverheen. Besprenkel het geheel met geraspte kaas, zoveel als je zelf wilt. Zet de nacho’s ongeveer 5 minuutjes in de oven op 195 graden.

Berenjenas - gefrituurde aubergines (2 personen)

• 500 ml melk

• 150 gr tarwebloem

• 1 aubergine

• honing

• zout

Bereiding

Snijd een hele aubergine in plakjes. Leg deze ongeveer een uurtje in 500 ml melk. Zorg ervoor dat de aubergines helemaal ondergedompeld zijn. Besprenkel deze met tarwebloem totdat ze volledig bedekt zijn.

Bak de aubergines ongeveer vijf minuten in een frituurpan, laat de plakken goudbruin worden. Voeg naar eigen smaak honing en zout toe aan de aubergines.

Kijk voor meer heerlijke gerechten op onze receptenpagina

Verduras con huevo - gestoofde groenten met ei (2 personen)

• 4 el tomatensaus

• 2 tl knoflookpuree

• 1 paprika

• 1 aubergine

• 1 prei

• 1 ei

• 1 courgette

• 1 ui

• peper

• zout

Bereiding

Snijd een paprika, aubergine, prei en courgette in plakjes of blokjes. Snijd een ui in ringen.

Bak de groenten samen met de twee theelepels knoflookpuree en vier eetlepels tomatensaus ongeveer vijf minuten in een pan.

Bak ondertussen een ei zoals je deze zelf het lekkerste vindt. Leg het gebakken ei over de groenten heen. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.