Muziek

Vier genomineerden dialectmuziekprijs Jo Erens Priès bekendgemaakt

Print
Vier genomineerden dialectmuziekprijs Jo Erens Priès bekendgemaakt

Foto van het reünieoptreden van Pinda Wullum voor het stadshuis in Venlo tijdens de Nach van ’t Limburgs Leed vorig jaar. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo -

Vier Limburgse dialectmuziekacts maken dit jaar kans om met de Jo Erens Priès naar huis te gaan. Te weten: Fiorenza uit Valkenburg, Luister uit Sittard-Geleen, Born en Maastricht, Net Oet Bèd uit Reuver en Pim uit Kessel. De uitreiking is 21 september tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Venlo.

De Jo Erens Priès gaat naar een act die in het voorbije jaar op opvallende, onderscheidende en/of vernieuwende wijze met dialectmuziek bezig is geweest. De prijs is bedoeld als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen.

De vier genomineerden zijn:

Zangeres Fiorenza (18) uit Valkenburg die in 2017 als jongste deelneemster ooit in de LVK-finale stond.

De band Luister uit Sittard-Geleen, Born en Maastricht bestaat uit Michel Otten, Jeroen Janssen, Tom Jaspers en Sander van Goor en maakt muziek in het Nederlands, Vlaams én Limburgs. Dat is te verklaren uit de afkomst van de leden van Luister en de talen waarin ze denken en dus liedjes schrijven.

Net Oet Bèd uit Reuver begon vijf jaar geleden als een Neet Oét Lottum-coverband, voegde steeds meer andere Limburgse klassiekers toe aan hun repertoire en ontpopte zich zo tot een feestband. Ook kwamen er eigen liedjes: dit jaar de EP Perron Gelök.

En tot slot Pim van Wylick uit Kessel die bekend werd met zijn carnavalsliedjes: hij stond al meerdere keren in de LVK-finale. Samen met Jerôme Lenders en Stan Smeets van de band Statesmen startte Pim het project PIM, waarmee rustigere liedjes ten gehore worden gebracht.

De uitreiking van de Jo Erens Priès is zaterdag 21 september tijdens de Nach van ’t Limburgs Leed in Venlo.

www.limburgsleed.nl