VVV-wandeling in het spoor van de bospartizanen

Print
VVV-wandeling in het spoor van de bospartizanen

Afbeelding: LGOG Baarlo

Baarlo -

Tijdens een VVV-wandeling in de bossen van Baarlo gaat een gids zaterdag uitgebreid in op de belevenissen van de knokploeg die in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog tijdens een wapenoverval in handen viel van de Duitse bezetter.

De verzetsgroep overviel de Duitse troepen in de bossen van Baarlo om zichzelf van wapens te voorzien. Deze actie - onderdeel van een opdracht vanuit het verzet om de Duitse toevoerlijnen te saboteren - werd ingegeven door het feit dat de beloofde wapendroppings door de geallieerden uitbleven. Tijdens de tocht komen naast de belevenissen van de verzetsgroep ook de voedselvoorziening in het kamp en de betrokken Duitse soldaten aan bod. Ook de risico’s voor Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van Kasteel Scheres en de afloop van dit drama passeren de revue.

In 1994 bracht de KRO een televisieserie op de buis over de bospartizanen. Deze productie, met in de hoofdrol Huub Stapel, werd geregisseerd door Theu Boermans.

Vertrek om 15.00 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 16 augustus bij VVV Baarlo, via tel. 077 4773666 of baarlo@beleefpeelenmaas.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen