TV-hit Dancing with the Stars strikt Sittardse danseres

Print
TV-hit Dancing with the Stars strikt Sittardse danseres

De Sittardse danseres Kaat Nitsios in actie tijdens een internationale wedstrijd, hier samen met haar vroegere danspartner Nick Kocken uit Geleen. Afbeelding: Clara Lamar

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Sittardse danseres Kaat Nitsios heeft een eervolle klus in de wacht gesleept. De 32-jarige Limburgse, dochter van Clara Lamar van de gelijknamige dansschool in Sittard, is uitverkoren als deelnemer aan het populaire tv-programma Dancing with the Stars op RTL4.

In de reeks live-uitzendingen, die volgende maand van start gaan, vormt ze een danskoppel met de Nederlandstalige rapper Keizer, die van Surinaamse afkomst is. Andere ‘sterren’ die hun opwachting maken, zijn onder meer Heleen van Royen, Anouk Hoogendijk en Tooske Ragas. Elke vip wordt gekoppeld aan een professionele danser(es).

Amsterdam

Vader André de Werdt, mede-eigenaar van de Sittardse dansschool, reageert ‘supertrots’ op de uitverkiezing van zijn dochter. „Zeker als je bedenkt dat er meer dan vijfhonderd kandidaten waren. Speciaal voor het programma (dat in Aalsmeer wordt opgenomen, red.) woont Kaat de komende maanden in Amsterdam. Behalve als danseres werkt ze ook nog in een apotheek, maar daar heeft ze nu een tijdje onbetaald verlof.”

Vlaamse versie

Als docente is Nitsios nog steeds verbonden aan de dansschool van haar ouders. Saillant detail: Nick Kocken uit Geleen, tot voor kort haar vaste danspartner en eveneens trainer bij Clara Lamar, is gestrikt voor de Vlaamse versie van het tv-programma.