Benoeming

Loek Radix nieuwe topman chemiecomplex Chemelot

Print
Loek Radix nieuwe topman chemiecomplex Chemelot

Loek Radix. Afbeelding: Ermindo Armino

Loek Radix uit Nuth wordt de nieuwe topman van Chemelot. Hij volgt per 1 oktober Robert Claasen op, die in juni bekendmaakte dat hij na twee jaar vertrekt bij het Geleense chemiecomplex.

Dat heeft Chemelot vrijdagmiddag laten weten.

Radix wordt als executive director het centrale aanspreekpunt voor de ruim 150 bedrijven op Chemelot, overheden en de omwonenden. Hij was 25 jaar werkzaam bij DSM en werkte onder meer als interim-directeur bij Media Groep Limburg, Liof en zorgkoepel Envida.

„Chemelot is de groeimotor van de regio met ruim 8000 arbeidsplaatsen op het industriepark en de campus. Ik ken de omgeving en de materie en verheug met erop om, samen met het team en de bedrijven, Chemelot verder te ontwikkelen”, aldus Radix in een reactie.

„Wij zijn verheugd Loek Radix te mogen verwelkomen op Chemelot. Hij heeft enorm veel ervaring als bestuurder en bezit een groot kennisgebied. Daarnaast heeft hij in zijn loopbaan laten zien dat hij resultaten neerzet. De opdracht bij Chemelot is een uitdagende opdracht waar wij het volste vertrouwen in hebben dat Loek deze kan realiseren”, aldus Jeroen Castelijn, namens de Chemelot Board.