Dode bij aanvaring op Nieuwe Maas in Rotterdam

Print
Dode bij aanvaring op Nieuwe Maas in Rotterdam

Afbeelding: AD/MediaTV

Bij een aanvaring op de Nieuwe Maas in Rotterdam is vrijdagmiddag één persoon om het leven gekomen. In totaal zijn er tien mensen uit het water gehaald.

Volgens de hulpdiensten zijn de mensen die levend uit het water zijn gehaald, allen aanspreekbaar. Ze zijn wel naar het ziekenhuis gebracht.

Niet zeker

Op de snelle rubberboot was één opvarende. Op de sloep waren elf opvarenden. Twee van hen liepen geen verwondingen op. Negen anderen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Het was enige tijd onduidelijk of er nog vermisten waren. De opvarenden van de sloep wisten niet meer precies met hoeveel mensen zij aan boord waren gegaan.

De politie zoekt getuigen van de aanvaring op de Nieuwe Maas. Beide schippers zijn aangehouden: ,,Bij een aanvaring tussen twee boten, waarbij een dode is gevallen, is het standaard dat beide schippers worden aangehouden’’, zegt Jasper van Vugt van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen