Onmachtig MVV blijft puntloos na thuisnederlaag tegen De Graafschap

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

MVV heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Tegen De Graafschap werd het 0-3.

MVV begon aardig aan het duel. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam nota bene van centrale verdediger Shermar Martina. Na zes minuten rende hij zo’n zestig meter met de bal aan de voet richting het doel van de tegenstander. Aangekomen bij doelman Hidde Jurjus kon hij zijn solo net niet bekronen met een treffer.

Lees ook: MVV kansloos in eigen huis; zwak in de lucht en aanvallend onmachtig

Kansjes

MVV, waar opvallend genoeg keeperstrainer Vladan Kujovic als reservedoelman op de bank zat, was een tijd lang de ploeg die het spel maakte en kansjes creëerde. Maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop kopte Toine van Huizen kiezelhard raak na 27 minuten spelen. Niet lang daarna moest MVV ook de tweede treffer slikken. Youssef El Jebli kon over de rechterkant opstomen en schoot hard en hoog in de korte hoek.

In de tweede helft maakte MVV nauwelijks aanspraak op een treffer. De Graafschap dicteerde het spel en was de ploeg van trainer Fuat Usta steeds een stapje voor. MVV was zo onmachtig dat het nauwelijks een schot op doel produceerde in de tweede helft. Alleen een corner van Joeri Schroijen krulde bijna direct in het doel. Jurjus kon de bal net uit het doel tikken.

Seuntjens

In plaats van een Maastrichtse treffer was het de ploeg uit Doetinchem die nog maar een keer scoorde. Ralf Seuntjens nam de bal in een keer op de slof en deze ging via de binnenkant van de paal binnen: 0-3.

Door de nederlaag staat MVV in de onderste regionen van de eerste divisie. Het heeft nog geen punten weten te verzamelen. MVV verloor een week eerder de eerste wedstrijd van het seizoen van Go Ahead Eagles.

Komt Dat Schot 2019-20 #03. Video: De Limburger