Zwak Roda hard onderuit in eerste uitduel

Print
Zwak Roda hard onderuit in eerste uitduel

Afbeelding: Pro Shots -Remko Kool

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft een stevige nederlaag geleden in de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij FC Volendam kreeg de ploeg van Jean-Paul de Jong met 4-0 op de broek

Na 45 minuten keek de ploeg uit Kerkrade al tegen een 3-0 achterstand aan.

Kwetsbaar

De eerste waarschuwing voor Roda diende zich al vroeg aan. De wedstrijd was amper twee minuten oud of Volendam-verdediger Fadiga poeierde de bal op de paal. Daarna leek Roda zich wat te herpakken, totdat de ploeg na twintig minuten voor het eerst in de diepte werd geklopt. El Azzouzi werd met een scherpe pass voor de doelman gezet en schoof beheerst binnen: 1-0. Het was niet de laatste keer dat de gelegenheidsverdediging, met Alonso voor de geblesseerde Keulen en Verburgh voor de geschorste Werker, er erg kwetsbaar uitzag.

Lees ook: Dynamiek Roda JC slaat om in deceptie

Vlak voor rust sloeg de thuisploeg nog tweemaal toe. Vlak verlengde een voorzet van Doodeman met het hoofd en liet Muyters kansloos: 2-0. Aangever Doodeman was vijf minuten later zelf eindstation. Hij wipte een diepe bal over de keeper en zette zijn ploeg op een 3-0 voorsprong.

Slot op de deur

Roda kreeg in de eerste helft welgeteld één grote mogelijkheid, maar Mart Remans schoot de bal van dichtbij tegen doelman Bakker. Reden voor trainer Jean-Paul de Jong om in te grijpen. Hij wisselde Remans en Chance Simakala voor spitsen Ivan Prtajin en Ike Ugbo. Aanvoerder Robert Klaasen werd een linie naar achteren geschoven, als extra slot op de deur achterin. Echt veel soelaas bood dat niet: ook in de tweede helft bleef Volendam veruit het gevaarlijkst. De ploeg van Wim Jonk combineerde er lustig op los en creëerde nog vijf zes prima kansen. Pas in de blessuretijd viel de verdiende 4-0. Kaars tikte van dichtbij binnen.

Komt Dat Schot 2019-20 #03. Video: De Limburger