Laatste film op bouwterrein Area-M in Roermondse Veld

Film kijken op het bouwterrein van Area-M in het Roermondse Veld. In november gaat de schop in de grond. © Jeroen Kuit

De vierde en tevens laatste Outdoor Cinema vond vrijdagavond plaats op een bouwterrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond. Ter plekke verrijst binnenkort bouwproject Area-M, een initiatief van Wonen Zuid.

Gertie Driessen

Film kijken op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Campina in het Roermondse Veld. Het kon vrijdagavond voor de laatste keer. In november gaat de schop voor het bouwproject Area-M van Wonen Zuid de grond in. Het is het eerste project in de sociale huursector in Roermond waarbij toekomstige bewoners van meet af aan hebben mogen mee beslissen over de invulling van hun woonomgeving. Area- M wordt een community met 42 woningen voor creatieve geesten. Het plan omvat de eerste tiny houses (zeven) van Roermond, stadwoningen en appartementen. Ook is een gezamenlijke werk/0ntmoetingsruimte gepland en komt er een gezamenlijke binnentuin. In aanloop naar de bouw hebben de toekomstige bewoners met de woningstichting diverse activiteiten op het terrein georganiseerd. Waaronder de Outdoor Cinema.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal