Vluchtende auto tot diep in België achtervolgd

© ANP XTRA

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld een stopteken van de politie had genegeerd.

Redactie

Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Belgisch grondgebied. Pas in Namen kon de auto worden klemgereden. De drie inzittenden zijn aangehouden. In de auto werden drugs gevonden. Het kenteken bleek niet bij de auto te horen, maakte de politie zaterdag bekend.

De politie gaf de bestuurder in Gronsveld een stopteken omdat een van de koplampen kapot was. Maar de automobilist gaf gas en vluchtte over de A2 naar België. Tijdens zijn vlucht probeerde de bestuurder meermaals de achtervolgende patrouillewagen te rammen, maar die kon steeds tijdig uitwijken.

In Wallonië kregen de achtervolgende Nederlandse agenten hulp van Belgische collega’s. Uiteindelijk reed de Belgische politie de auto in Namen klem en sloeg de inzittenden in de boeien. De drie verdachten zitten in een Belgische politiecel, maar zullen in Nederland worden berecht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee