Negen gebouwen wedijveren om Maastrichtse architectuurprijs

Print
Negen gebouwen wedijveren om Maastrichtse architectuurprijs

De Gemeenteflat, hier nog aan de oude N2, is één van de genomineerden voor de Victor de Stuersprijs Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Negen bouwcomplexen in Maastricht, waaronder de Gemeenteflat, The Studenthotel en de Polvertoren dingen mee naar de Victor de Stuersprijs, de architectuurprijs van de gemeente Maastricht

De overige genomineerden zijn de gerenoveerde Sint Andrieskapel bij de Maagdendries, 55 woningen in Trichterveld, 52 woningen in Wittevrouwenveld, multifunctioneel centrum Maasveld, verzorgingshuis Medoclaan en de glazen uitbouw achter een woning aan Wyckergrachtstraat 9.

Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. Er kan tot 30 augustus gestemd worden. Er wordt ook een vakjuryprijs uitgereikt.

De winnaar van de prijs die om de twee jaar wordt uitgereikt, zal vrijdag 13 september bekend worden gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen