Stadhuis Valkenburg voorziet in eigen energie met 292 zonnepanelen

Wethouders Remy Meijers en Carlo Vankan maakten de klim naar boven om een kijkje op het dak te nemen.

Wethouders Remy Meijers en Carlo Vankan maakten de klim naar boven om een kijkje op het dak te nemen. © Gemeente Valkenburg

292 zonnepanelen liggen sinds afgelopen week op het dak van het stadhuis van Valkenburg. Het bestuurscentrum voorziet daarmee in de eigen energiebehoefte.

Sjak Planthof

De panelen leveren een hoeveelheid stroom die gelijk staat aan het verbruik van circa 25 huishoudens. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de gemeente geen stroom meer hoeft in te kopen voor het stadhuis. Een eventueel overschot aan stroom wordt teruggeleverd aan het energienet, aldus de gemeente.

De gemeenteraad had verzocht om zonnepanelen te plaatsen op daken van gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. Met de panelen wil de gemeente het goede voorbeeld geven en ook andere instanties aanzetten tot de overstap naar duurzame energie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee