Stadhuis Valkenburg voorziet in eigen energie met 292 zonnepanelen

Print
Stadhuis Valkenburg voorziet in eigen energie met 292 zonnepanelen

Wethouders Remy Meijers en Carlo Vankan maakten de klim naar boven om een kijkje op het dak te nemen. Afbeelding: Gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

292 zonnepanelen liggen sinds afgelopen week op het dak van het stadhuis van Valkenburg. Het bestuurscentrum voorziet daarmee in de eigen energiebehoefte.

De panelen leveren een hoeveelheid stroom die gelijk staat aan het verbruik van circa 25 huishoudens. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de gemeente geen stroom meer hoeft in te kopen voor het stadhuis. Een eventueel overschot aan stroom wordt teruggeleverd aan het energienet, aldus de gemeente.

De gemeenteraad had verzocht om zonnepanelen te plaatsen op daken van gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. Met de panelen wil de gemeente het goede voorbeeld geven en ook andere instanties aanzetten tot de overstap naar duurzame energie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →