Stadhuis Valkenburg voorziet in eigen energie met 292 zonnepanelen

Print
Stadhuis Valkenburg voorziet in eigen energie met 292 zonnepanelen

Wethouders Remy Meijers en Carlo Vankan maakten de klim naar boven om een kijkje op het dak te nemen. Afbeelding: Gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

292 zonnepanelen liggen sinds afgelopen week op het dak van het stadhuis van Valkenburg. Het bestuurscentrum voorziet daarmee in de eigen energiebehoefte.

De panelen leveren een hoeveelheid stroom die gelijk staat aan het verbruik van circa 25 huishoudens. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de gemeente geen stroom meer hoeft in te kopen voor het stadhuis. Een eventueel overschot aan stroom wordt teruggeleverd aan het energienet, aldus de gemeente.

De gemeenteraad had verzocht om zonnepanelen te plaatsen op daken van gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. Met de panelen wil de gemeente het goede voorbeeld geven en ook andere instanties aanzetten tot de overstap naar duurzame energie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen