Zes minderjarige asielzoekers weggelopen uit opvang in Cadier en Keer

De zes minderjarige asielzoekers verbleven op het terrein waar ook jeugdgevangenis Het Keerpunt is gevestigd.

De zes minderjarige asielzoekers verbleven op het terrein waar ook jeugdgevangenis Het Keerpunt is gevestigd. © Peter Schols

Zes minderjarige alleenstaande asielzoekers zijn vrijdagavond weggelopen uit hun verblijf op het terrein waar ook de justitiële jeugdinrichting Het Keerpunt in Cadier en Keer is gevestigd. De politie heeft naar ze gezocht met een helikopter en met politiemensen in de velden rond het terrein van de jeugdgevangenis. De jongeren zijn nog steeds spoorloos.

Sjak Planthof

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het niet om vier jongeren die verdwenen uit de jeugdgevangenis Het Keerpunt aan de Pater Kustersweg. De zes verdwenen minderjarigen vallen onder verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

De zes jonge asielzoekers verdwenen vrijdagavond laat uit hun onderkomen op het terrein. De politie zette een helikopter in om naar hen te zoeken boven de velden en boven oostelijke wijken van Maastricht. Ook in de velden rond Het Keerpunt is door politiemensen gezocht. Rond half één ’s nachts werd de zoektocht gestaakt.

Over waarom de minderjarige asielzoekers in een opvanglocatie op het terrein van de jeugdgevangenis verbleven doet het COA geen uitspraak. Of de zes de grens over zijn gevlucht is niet bekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee