Zes minderjarige asielzoekers weggelopen uit opvang in Cadier en Keer

Print
Zes minderjarige asielzoekers weggelopen uit opvang in Cadier en Keer

De zes minderjarige asielzoekers verbleven op het terrein waar ook jeugdgevangenis Het Keerpunt is gevestigd. Afbeelding: Peter Schols

Cadier en Keer / Maastricht / Itteren -

Zes minderjarige alleenstaande asielzoekers zijn vrijdagavond weggelopen uit hun verblijf op het terrein waar ook de justitiële jeugdinrichting Het Keerpunt in Cadier en Keer is gevestigd. De politie heeft naar ze gezocht met een helikopter en met politiemensen in de velden rond het terrein van de jeugdgevangenis. De jongeren zijn nog steeds spoorloos.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het niet om vier jongeren die verdwenen uit de jeugdgevangenis Het Keerpunt aan de Pater Kustersweg. De zes verdwenen minderjarigen vallen onder verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

De zes jonge asielzoekers verdwenen vrijdagavond laat uit hun onderkomen op het terrein. De politie zette een helikopter in om naar hen te zoeken boven de velden en boven oostelijke wijken van Maastricht. Ook in de velden rond Het Keerpunt is door politiemensen gezocht. Rond half één ’s nachts werd de zoektocht gestaakt.

Over waarom de minderjarige asielzoekers in een opvanglocatie op het terrein van de jeugdgevangenis verbleven doet het COA geen uitspraak. Of de zes de grens over zijn gevlucht is niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen