Rode Kruis Horst zamelt vakantiegeld in

Ter illustratie.

Ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Het Rode Kruis Horst aan de Maas zamelt (oude) munten en bankbiljetten uit de hele wereld in. Dit geld wordt geveild en de opbrengst komt ten goede aan regionale projecten en aan inwoners uit de regio die eenzaam zijn of een kleine ondersteuning nodig hebben.

Rob Stikkelbroeck

De oude munten en bankbiljetten worden geveild en met de opbrengst kunnen mensen bijvoorbeeld een weekje op bijzondere vakantie van het Rode Kruis. Ook de mantelzorger heeft dan een week zonder zorgen. Binnen de locatie Horst aan de Maas is een afgevaardigde aangesteld die de mensen bezoekt en met hen bekijkt wat er allemaal mogelijk is. Verschillende mensen, groot en klein, hebben zo’n vakantie al meegemaakt en kijken hier positief op terug.

Wie na de vakantie nog een restant vakantiegeld uit het buitenland heeft liggen of oude (Nederlandse) munten heeft, kan deze bij één van de contactpersonen van het Rode Kruis afgeven. In Horst kan contact opgenomen worden met Hay Hofmans, 077-3983008. De contactpersoon in Sevenum is Jan Schattevoet, 077-4671470.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee