Parochies Peel en Maas zetten zich in voor Kameroen

Print
Parochies Peel en Maas zetten zich in voor Kameroen

Zuster Clementine helpt achtergestelde meisjes in Kameroen. Afbeelding: MOV-groepen Peel en Maas

Panningen / Meijel / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De parochies in Peel en Maas vragen op 24 en 25 augustus tijdens de MIVA-collecte aandacht voor meisjes in Kameroen.

Hub van den Bosch, namens de missiegroepen Peel en Maas: “Zuster Clementine woont in Bangang, Kameroen. De inwoners van dit gebied hebben sterk geleden aan de gevolgen van de ziekte aids. Er is een hele generatie verloren gegaan. De kinderen van deze generatie zijn eenzaam achtergebleven zonder ouders. Zuster Clementine trekt zich het lot van deze kinderen aan.

De achtergestelde meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. In een sober klooster - geen stromend water, geen toilet, soms elektriciteit - vangt Zuster Clementine deze meisjes op. De meisjes krijgen hulp in het ontwikkelen van hun vaardigheden. Ze krijgen naailes, computerles of leren kappersvaardigheden. Dankzij Zuster Clementine hebben zij weer kans op een mooie toekomst. De driejarige Marvelous is bijvoorbeeld geboren met een afwijking aan haar benen. Zuster Clementine zorgde dat ze geopereerd kon worden. Met een auto van MIVA kon zij Marvelous en haar familie bereiken. In Kameroen zijn meer mensen zoals zuster Clementine. Voor hen zijn er in 2019 nog zes auto’s nodig.”

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.