VVV in eigen Koel geen partij voor Ajax: 1-4

VVV-keeper Thorsten Kirschbaum kan de 0-1 niet voorkomen.

VVV-keeper Thorsten Kirschbaum kan de 0-1 niet voorkomen. © Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

thumbnail: VVV-keeper Thorsten Kirschbaum kan de 0-1 niet voorkomen.
thumbnail: null
thumbnail: null

In een uitverkochte Koel heeft VVV tegen Ajax nooit aanspraak kunnen maken op een stunt: 1-4.

Hans Straus

De Amsterdammers hoefden in Venlo nooit voluit te gaan tegen een aanvallend machteloos VVV. Evert Linthorst redde in de slotfase de Venlose eer met een strak schot: 1-4.

Hoofdbrekens

VVV had zich aan de tegenstander aangepast door verdediger Damian van Bruggen op het middenveld te zetten in plaats van Johnatan Opoku. Die tactische zet van VVV-trainer Robert Maaskant bezorgde Ajax - met Perr Schuurs in de basis - hoofdbrekens. Quincy Promes en Sergino Dest kregen flinke kansen, maar het duurde tot in de 44ste minuut totdat Thorsten Kirschbaum in het Venlose doel wilde buigen. Hakim Ziyech scoorde vlak voor rust met een geplaatst schot. Promes was toen al gewisseld door Ajax-coach Erik ten Hag, die zag dat zijn team David Neres goed kon gebruiken. VVV verdedigde tot aan de openingsgoal goed, maar was aanvallend machteloos.

Na rust veranderde het beeld van een eenzijdig duel niet. Drie minuten na de hervatting blokte Roel Janssen een schot van Nico Tagliafico en raakte de bal daarbij met de hand: 0-2 vanaf de stip door Dusan Tadic. VVV was na tien minuten bekomen van de schrik en lanceerde een offensief. Evert Linthorst soleerde fraai en Richard Neudecker schoot op de vuisten van Andre Onana.

Eer

Na ruim een uur nam Ajax het heft echter weer stevig in handen. Na een fraai uitgespeelde aanval mocht Klaas-Jan Huntelaar de 3-0 binnen schuiven. VVV kreeg in de 74ste minuut nog een counterkans via invaller Haji Wright. Onana was nu Elia Soriano te snel af. Ook Kirschbaum onderscheidde zich nog in het VVV-doel bij een kans voor Tagliafico. In de 77ste minuut kon hij een inzet van Neres alleen nog toucheren: 0-4.

Evert Linthorst mocht in de slotminuten de Venlose eer redden: 1-4 door een geplaatste schuiver.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee